na 12 kusov
1,5 hrnčeka hladkej múky
0,5 hrnčeka kakaa
1 lyžica kypiaceho prášku
1 lyžica mletého zázvoru
lyžičky soli
0,5 hrnčeka tmavého hnedého cukru
3 kusy konzervovaného zázvoru v sirupe, najemno posekané, plus 2 lyžice sirupu
2 vajcia
1 hrnček mlieka
6 lyžíc slnečnicového oleja alebo roztopeného masla
1-2 hrušky
olej na vytretie formy
Rúru predhrejeme na 200 °C. Vymastíme formy. Do velkej misy preosejeme múku, kakao, mlétý zázvor, kypiaci prášok a soľ. Vmiešame cukor a konzervovaný zázvor, a pokrajanu na malu kocku hrušku.
V miske zľahka vyšľaháme vajcia, vmiešame mlieko, olej a zázvorový sirup. V strede suchých surovín spravíme jamku a vlejeme tekuté suroviny. Opatrne premiešame, abz sa suroviny spojili, ale cesto zbytočne nemiešame.
cesto naložíme do formy. Pečieme v rúre 20 minút, kým nie sú mafinz nadýchané.
Mafiny necháme na 5 minút chladnúť vo forme.
1 cesto 100 mafinov, Susanna Tee
Podoba mi się ten muchomorek:)
OdpowiedzUsuńA tekstu oczywiście nie rozumiem:P
jak ładnie poprosisz to dla Ciebie przetłumaczę ;*
OdpowiedzUsuń