Na chandrę i deszczowy dzień,
bądź niezapowiedzianych gości
5 minut i gotowe!
Nie wierzycie?
Ja dopóki nie sprawdziłam też miałam wątpliwości
składniki:
4 płaskie łyżki mąki
4 płaskie łyżki cukru
2 płaskie łyżki kakao
4 łyżki mleka
4 łyżki oleju
1 jajko
szczypta proszku do pieczenia
dżem lub masa do przełożenia
4 płaskie łyżki mąki
4 płaskie łyżki cukru
2 płaskie łyżki kakao
4 łyżki mleka
4 łyżki oleju
1 jajko
szczypta proszku do pieczenia
dżem lub masa do przełożenia
mikrofalówka
wersja exclusive:
z bitą śmietaną 36 % ( 1 szklanka)
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w miseczce o pojemności co najmniej 400 ml,a następnie wstawić na 3-3,5 minuty do mikrofalówki.
Mało czarów i gotowe :)
Można przełożyć, bądź posmarować z wierzchu dżemem albo kremem.
Moja wersja jest exclusive z bitą śmietaną :) wystarczy 1 szklanka. Miksuje się około 3 minuty, czyli czas pieczenia ciasta.
Z podanych składników wychodzi porcja na dwie osoby lub jednego łasucha.
Ważne! ciasto należy spożyć zaraz po przygotowaniu, gdyż dość SZYBKO wysycha i twardnieje !
Można przełożyć, bądź posmarować z wierzchu dżemem albo kremem.
Moja wersja jest exclusive z bitą śmietaną :) wystarczy 1 szklanka. Miksuje się około 3 minuty, czyli czas pieczenia ciasta.
Z podanych składników wychodzi porcja na dwie osoby lub jednego łasucha.
Ważne! ciasto należy spożyć zaraz po przygotowaniu, gdyż dość SZYBKO wysycha i twardnieje !
nie mam mikrofali! ile to by sie w piecu robiło? i na jakiej temperaturze?
OdpowiedzUsuńW sumie to urok tego ciasta że można szybko zrobić bo w mikrofali
OdpowiedzUsuńnie robiłam tego w piecu, ale jak na moje oko to może z 10 - 20 min, około 180 st.
Choć w takim wypadku bardziej polecam muffinki bo jak się już nagrzewa piekarni to bardziej się opłaca: więcej sztuk a i pracy też nie tak dużo :)