Tydzień domowego chleba, na zakwasie :)
dziś już trzeci dzień i szykuje się więcej. wyhodowałam zakwas i do dzieła
jak to się stało? a no tak, że mam więcej wolnego.
po dwa - trzy bochenki za jednym razem, bo rodzeństwu tak smakuje, że chcą jeść zanim ostygnie! Brat, normalnie nieskory do prawienia komplementów, dziś po spróbowaniu chleba zaszczycił mnie swoją uwagą i pochwalił wypiek!
Był już chleb pszenno-żytni z siemieniem lnianym, razowy żytni z kminkiem, pszenno-żytni dla zapracowanych, a dziś orkiszowo-gryczany
wszystkie inspiracje czerpię z ulubionego bloga Pracownia Wypieków
Wypróbowałam upiec moje chleby w garnku żeliwnym i wychodzą wspaniale, polecam ten sposób. Zachowują kształt i dobrze się pieką. Podpatrzyłam tą metodę tutaj: o garnkach żeliwnych
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz