łatwa i lekka, biszkoptowa przekąska na upalny dzień
owocowe tiramisu
składniki:
podłużne biszkopty (ilość w zależności od wielkości naczynia)
owoce (maliny, jagody, truskawki, poziomki)
śmietana 200 g
bita śmietana 200 g
twarożek drobno mielony 250 g
cukier, cukier waniliowy ok 6 łyżek - według smaku
Owoce posypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok.
Śmietanę, twarożek i cukier ucieramy w misce. Biskopty nasączamy z jednej strony sokiem z owoców i układamy w ceramicznym naczyniu. Następnie układamy na to warstwę owoców i warstwę masy.
W zależności od wielkości naczynia warstw biszkoptów i owoców może być więcej, u mnie były dwie warstwy. Gotowy deser odkładamy do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz