1) przypalam
2) za dużo oleju
3) za długo trzeba przy tym stać
a ten przepis tego nie wymaga! :)
podawany z zapiekanymi ziemniakami
składniki:
2 kotlety
4 łyżki zmielonego siemienia lnianego (ja dodałam jeszcze trochę zarodników i otrębów pszennych)
białko z jajka
2 kotlety
4 łyżki zmielonego siemienia lnianego (ja dodałam jeszcze trochę zarodników i otrębów pszennych)
białko z jajka
4 ziemniaki
oliwa
świeży rozmaryn
pieprz i sól
Ziemniaki pokroić na ćwiartki, ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować oliwą, posypać rozmarynem. Popieprzyć i posolić. Kotlety delikatnie rozbić przez folię, przyprawić solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym białku i zmielonym siemieniu lnianym, następnie ułożyć na posmarowanej oliwą kratce do pieczenia. Ziemniaki wstawić na dół piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Po 10 minutach wsunąć do piekarnika na środkową szynę kotlety na kratce. Piec jeszcze przez 15 minut w termoobiegu.
oliwa
świeży rozmaryn
pieprz i sól
Ziemniaki pokroić na ćwiartki, ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować oliwą, posypać rozmarynem. Popieprzyć i posolić. Kotlety delikatnie rozbić przez folię, przyprawić solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym białku i zmielonym siemieniu lnianym, następnie ułożyć na posmarowanej oliwą kratce do pieczenia. Ziemniaki wstawić na dół piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Po 10 minutach wsunąć do piekarnika na środkową szynę kotlety na kratce. Piec jeszcze przez 15 minut w termoobiegu.
porcja tradycyjnego kotleta schabowego 920 kcal, naszej wersji 500 kcal
przepis z programu REWOLUCJA NA TALERZU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz