zapraszamy do odwiedzenia naszej wirtualnej książki kucharskiej, którą będziemy uzupełniały wypróbowanymi przez siebie przepisami
siostry
niedziela, 29 sierpnia 2010
Pomidory w sosie miodowym
składniki:
90 dag pomidorków koktajlowych lub ok 6 szt dużych pomidorów
sos:
1/4 szklanki ziołowego octu winnego lub białego wina
3 łyżki stołowe miodu
3/4 szklanki oliwy z oliwek
sól do smaku
2 łyżki stołowe świeżej posikanej pietruszki
2 łyżki stołowe świeżej posikanej bazylii
Pomidory kroimy na połówki (lub ćwiartki). W osobnej misce mieszamy ocet winny z miodem, powoli dodajemy oliwę i mieszamy aż składniki połączą się. Solimy do smaku. Następnie polewamy pomidory sosem i posypujemy bazylią oraz pietruszką. Najlepiej przygotować wcześniej żeby postały, ok 20 - 30 min przed podaniem.
przepis znaleziony w książeczce Kubuś Puchatek zaprasza na piknik wg. A. A. Milne'a
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz