1 porek
5 średnich ziemiaków
woda
kilka łyżek śmietany
pół kostki rosołowej albo 0,2 l warzywnego wywaru
odrobina gałki muszkatołowej (do smaku)
Ziemiaki i porek pokroić, wrzucić do garnka i zalać wodą. Gotować dopóki ziemiaki będą miękkie, wtedy dodać kostkę rosołową. Kiedy kostka się rozpuści, zupke odstawić z ognia, żeby troche wystygła. Wtedy warzywka zmiksować, dodać śmietanę i przyprawić do smaku świeżo startą gałką muszkatołową.
Jest to przepis, którym podzieliła się ze mną moja kuzynka:) Ďakujem za výborný a chutný nápad.
Zrobiłam :) i chyba mi wszyła bo nawet Jankowi smakowała
OdpowiedzUsuńhoj hoj congratulations:)
OdpowiedzUsuń:D zdecydowanie poproszę o więcej Twoich pysznych przepisów ;)
OdpowiedzUsuńa jak Ci się podobają moje trufle? Dziś kolejna partia trufli i smaków.
Mus był przepyszny, żałuj że Cię nie było! :P